Nosaltres

Un ofici, una passió

Joan Pou Montalt - Fundador de l'empresa

 

Comença la seva carrera en el camp de la fusteria el 1966, a l’edat de 16 anys, després de deixar una feina estable en una fàbrica tèxtil per buscar un futur millor. Passa per diversos tallers, on es forma i aprèn l’ofici treballant al costat de grans mestres artesans. El 1980, decideix aplicar l’experiència i els coneixements obtinguts en el seu propi taller i funda així Fusteria Pou. Un temps després, Piedra Natural Leiro es creua en la seva trajectòria i comencen a treballar junts, una relació que durarà més de 30 anys i de la qual sortiran projectes de gran envergadura que permetran que Joan Pou demostri el seu potencial com a fuster. En són exemples la seu del camp de golf del Brull i els hotels «El Montanyà». Paral·lelament, i fins a l’actualitat, continua treballant per a decoradors i particulars en projectes de moblament de pisos i cases, restauració de masies i construcció de teulades de fusta i xalets.

Joan Pou Grau - Segona generació

 

Des de ben petit, Joan Pou Grau ha demostrat una gran vocació per la fusteria. Amb només tres anys ja anava tot el dia darrere del seu pare al taller: ell li va saber transmetre la passió per aquest ofici. El 1992, amb 14 anys, acaba els estudis primaris i es matricula a les Escoles Professionals Salesianes de Sarrià de Barcelona, on estudiarà durant cinc anys i obtindrà el títol de tècnic especialista en construcció industrial de fusteria. El projecte de final de curs li va ser premiat amb el primer premi al concurs de disseny de Sant Sebastià que organitza l'Institut Politècnic EASO. En acabar els estudis, s’incorpora a l’empresa familiar i complementa l'experiència del seu pare aportant més coneixements i tecnologia al taller i a l’oficina tècnica.

El nostre taller

Espai de creació

A Fusteria Pou, la nostra raó de ser és crear amb fusta i satisfer les expectatives dels clients més exigents d’una manera personal i única. 

És per això que ens encarreguem personalment de tot el procés productiu i hem preparat les nostres instal·lacions per afrontar amb la màxima professionalitat els nous reptes, una de les coses que més ens apassiona.

Estem especialitzats a treballar la fusta massissa, que, per les seves característiques naturals, requereix un tractament molt curós per aconseguir que el producte final sigui òptim i durador al llarg dels anys.

Abans començar un projecte, l’estudiem, el pensem i el dibuixem amb eines de CAD 2D i 3D. I en projectes de fusteria estructural, si és necessari, fem una maqueta de fusta. Tot això ens permet determinar on pot tenir els punts febles, trobar la millor solució, modificar tot el que calgui i escollir el procés constructiu que més bons resultats ens ofereixi. I al mateix temps, presentar-lo al client per adaptar-lo als seus gustos i les seves necessitats.

Comencem el procés de treball amb un gran magatzem d’estoc de fusta, on fem un primer assecatge al natural de la matèria primera abans de passar-la per l’assecador de clima controlat electrònicament, on aquesta és sotmesa a un reassecatge per tal d’aconseguir el grau d’humitat òptim per treballar-la.

Estem establerts en una nau de més de 2.000 m2 preparada amb una àmplia gamma de maquinària, tant convencional com especialitzada, per treballar la fusta. Això fa que puguem fabricar tot tipus de peces, des de productes lineals i plans fins a peces corbades, bombades o amb formes irregulars, cosa que ens permet afrontar qualsevol repte quant a feines, estils i formes.Fabriquem tots els productes des de la base: no utilitzem productes semielaborats per portar a terme els nostres projectes. Només així podem garantir la qualitat i l’exclusivitat que ens caracteritzen.

Un cop les peces estan mecanitzades, el nostre equip de professionals s’encarrega dels acabats per donar-los el caliu artesà que es mereixen.

 

A les mateixes instal·lacions duem a terme les tasques d’envernissament, pintura, lacatge, etc., en una cabina de pintura pressuritzada que disposa de pistoles d’última generació per garantir la màxima qualitat de l’acabat i la satisfacció dels gustos dels nostres clients.

 

A Fusteria Pou busquem la qualitat per sobre de la quantitat, i seguint aquesta premissa hem preparat les nostres instal·lacions, la maquinària i els coneixements per oferir el millor producte del mercat.

 

A Fusteria Pou la recerca constant de l’excel·lència ens porta a estar en constant evolució.

La nostra història

Els nostres orígens

L’any 1980, Joan Pou Montalt funda la Fusteria Pou amb la voluntat de crear un taller per gaudir treballant i continuar evolucionant dins l’ofici de la fusteria i el moble.

El projecte comença amb molta il·lusió, però amb poca maquinària i pocs mitjans, en un petit local del carrer Curtidors de Centelles. Amb pocs anys, però, gràcies a molt d’esforç i hores de treball, el taller va creixent, adquireix màquines noves i s’expandeix pels locals veïns per tal d’afrontar els nous reptes que van sortint.

 

Fusteria Pou té la vocació de donar un servei de qualitat a particulars i a empreses. I és per això que, quan Piedra Natural Leiro li ofereix de participar en projectes de gran envergadura, Joan Pou no ho dubta, ja que això li permetrà tenir l’oportunitat de demostrar la seva capacitat i professionalitat. Amb Valentí Leiro es crearà una relació d’amistat i de confiança que durarà més de 30 anys.

Així doncs, durant els primers anys de vida de la fusteria, es treballa sobretot per a particulars i es comencen a portar a terme alguns projectes més grans, com ara l’ampliació del restaurant El Montanyà (Seva) o la restauració i rehabilitació de la masia de l’Estanyol (El Brull) per acollir-hi les instal·lacions del club de golf.

 

El 1990, s’acosten les Olimpíades de Barcelona 92, i amb elles, el repte més gran que ha afrontat la fusteria fins llavors: construir un gran hotel al Montanyà (Seva) per acollir les proves olímpiques d’hípica. El temps és molt limitat, i no hi ha marge per a pròrrogues. No es pot fallar.

Fusteria Pou ha de fer un gran esforç i treballar contra rellotge per aconseguir el que d’entrada sembla impossible. S’ha de treballar al 200% construint les estructures de les teulades, les portes, les finestres, els tancaments especials i les decoracions interiors. Tot, sense perdre la qualitat que el client coneix i busca.

    

Finalment, s’aconsegueix acabar l’obra abans del previst, però s’afegeix un nou desafiament que cal superar abans de la data límit: la construcció d’un altre bloc d’habitacions. Però altra vegada, Fusteria Pou assoleix l’objectiu i quan comencen els Jocs, el Montanyà està preparat per rebre’ls en les millors condicions!


Després de les Olimpíades, Fusteria Pou tornarà a la normalitat: treballarà en la construcció de cases, la decoració de pisos i la producció de mobiliari per a diversos clients. És hora de poder aplicar amb més calma la gran experiència acumulada durant aquest temps tan intens.

Però seguint la filosofia de millora contínua que caracteritza Joan Pou, cal fer un nou pas endavant: la fusteria necessita augmentar l’espai de les seves instal·lacions per poder afrontar el futur en les millors condicions.

 

Així doncs, l'any 1997 Fusteria Pou pot fer realitat el seu somni, i es trasllada a les noves instal·lacions de la carretera de Sant Feliu de Codines de Centelles. Aquest nou taller representa un gran avantatge competitiu, permet millorar les condicions de treball i ampliar la maquinària per poder donar servei a la cartera de clients com sempre s'ha fet, però amb més comoditat.

Aquest mateix any s’incorpora a l’empresa de manera permanent Joan Pou Grau, que ha acabat els estudis de tècnic en construcció industrial de fusta a les Escoles Professionals Salesianes de Sarrià i donarà un nou impuls a l’empresa, tant al taller com a l’oficina tècnica, on es començarà a aplicar el disseny assistit per ordinador CAD.

    

L’any 2002, amb el nou taller en ple funcionament, es planteja un nou repte: la construcció d’un altre hotel al Montanyà, aquest molt més gran que el primer. En aquest projecte, Fusteria Pou s’encarregarà de tota l’estructura de fusta, els tancaments interiors i el mobiliari de les 125 habitacions, a més de les suites. Una gran obra per posar a prova les noves instal·lacions i el nou equip. Fusteria Pou participa activament en el procés de disseny del projecte aportant els seus coneixements i les seves idees per tal de buscar solucions a les peticions dels tècnics de l’obra.A Fusteria Pou cada dia lluitem per innovar: contínuament estem fent canvis, buscant noves maneres, nous materials, nous productes... Millorar és el que ens fa viure.

 

A Fusteria Pou no som una empresa gran, però sí que som una gran empresa. Gran en professionalitat i en mitjans, una empresa que es preocupa per oferir un producte sostenible, de gran qualitat, i que valora per sobre de tot la satisfacció dels seus clients.